Warmtepompen

Voordelen van de warmtepomp

De warmtepmop is net als zonnepanelen de milieuvriendelijkste oplossing, daar waar zonnepanelen hun energy uit het zonlicht halen, haalt de warmtepomp haar energy uit de bodem of de lucht. Door de lage watertemperatuur, wordt de lucht/water warmtepomp veelal gebruikt in combinatie met vloerverwarming en ventiloconvectoren!

Zo kan een warmtepomp U enkele voordelen opleveren, de belangrijkste zijn:

Het E-peil van Uw woning

Sinds 2016 mocht het E-peil max. E50 zijn, de dag van vandaag mag het max E30 bedragen. De overheid dwingt ons om energiezuinig te bouwen. De boetes voor het niet halen van het vereiste E-peil kunnen oplopen tot driemaal de investeringskost. Negeren is zeker GEEN optie.

Milieuvriendelijk

Een warmtepomp is een alternatief voor de traditionele verwarmingsinstallatie. Zo verminder je de CO2-uitstoot met ten minste 50% ten opzichte van een stookolieketel, voor een gaswandketel is dat 40% en voor een condensatieketel is dat 30%! Mocht je kiezen voor een groene oplossing, dan kan je het zelfs tot nul herleiden met zonnepanelen!!!

Onderhoud

Een warmtepomp vraagt zeer weinig onderhoud, een ketel op mazout of gas daarentegen vraagt regelmatig onderhoud om het rendement optimaal te houden en we hebben helemaal geen schoorsteen nodig voor onze wartepomp.

Rendement en verbruik

Een warmtepomp heeft ons een rendement van 400%, terwijl een verwarmingsketel er slechts 95% kan halen!!! Daar enkel de compressor 1/4 aan input van electriciteit nodig heeft om het proces tot stand te brengen, halen we nog 3/4 van de energie uit de natuur afhankelijk van het type warmtepomp lucht of grond.

Wij hebben zeer goede ervaring met volgende merken:

FUJITSU en SAMSUNG